جستجو در پستها

به سامانه وبلاگ کتاب ادز خوش آمدید

آخرین نظرات

هنوز نظری ثبت نشده است.

 

 

 

ارسال پیامک

چرا مردم همچنان ۱۹۸۴ می‌خوانند؟

کاور کتاب ۱۹۸۴

زمان مطالعه: ۲ دقیقه

جرج اورول با هنر کلمات در ساخت ایده‌ها و تغییر آنها آشنا بود. او کتاب ۱۹۸۴ را زمانی نوشت که جنگ سرد تازه پا گرفته بود و این کتاب هشداری بود تا نشان دهد دولت‌های اقتدارگرا به بهانه جنگ و حضور دشمن همیشگی تا کجا می‌توانند پیش‌ بروند و چگونه می‌توانند ریزترین جزئیات زندگی شهروندان را کنترل کنند.

این کتاب هنوز هم در دنیا پر فروش است. در دانشگاه‌های مختلفی استادها و دانشجوها آن را می‌خوانند و درباره‌اش بحث می‌کنند. اما راز گیرایی و ماندگاری ۱۹۸۴ در این است که داستانش تاریخ مصرف ندارد و در هر زمان و هر مکانی می‌توان نمود خارجی آن را پیدا کرد.

انتشار ۱۹۸۴ در زمان خودش (یعنی سال ۱۹۴۹) تلنگری بود به مردمی که تازه دیکتاتوری نازی را از سر گذرانده بودند. این مردم در روزگاری زندگی می‌کردند که شوروی در حال کشیدن پرده آهنین میان خودش و دنیا بود و آمریکا با استفاده از بمب اتم دو شهر را خاکستر کرده‌بود و پشیمانی‌ای از این بابت نداشت.

داستان این رمان جایی در انگلستان در فضایی ویرانشهرگونه (دیستوپیا) اتفاق می‌افتد. قدرتمندان منطقه اوراسیا و جنوب‌شرق‌آسیا درگیر جنگی هستند که کسی نه می‌داند آغازش کی‌ بوده و نه پایانی برای آن متصور هستند. این جنگ بهانه‌ای است تا سرکوب، نظارت و کنترل وارد لایه‌های زندگی مردم شود. این کار بر عهده چهار وزارت‌خانه حقیقت، صلح، فراوانی و عشق است.

اما دنیای کتاب دنیایی وارونه و معکوس است. در دنیای کتاب حقیقت یعنی همان دروغ، صلحی وجود ندارد و همیشه حرف از جنگ است. فراوانی نیست و جیره‌بندی زندگی روزمره است و عشق وجود خارجی ندارد. تنها محرومیت است و بس.

اما این همه ماجرا نیست. برادر بزرگ (ناظر کبیر) از طریق قدرت نظارت بی‌نظیر «تله‌اسکرین‌ها» و تلاش‌های پلیس اندیشه بر همه چیز ناظر است و عشاق و مظنونین را دستگیر می‌کند. تله‌اسکرین‌ دستگاهی است که از طریق آن کوچک‌ترین صدای شهروندها و کوچک‌ترین حرکات آنها ضبط و کنترل می‌شود. در این شهر زندگی خصوصی معنایی ندارد و ناظر کبیر در همه جا حاضر است.

وینستون اسمیت که خودش کارمند وزارت حقیقت است از همین طریق دستگیر می‌شود. او به ظاهر شهروند و کارمندی عادی و سر به زیر به نظر می‌رسد اما احساس خوبی ندارد و در نهان از حزب و هر آنچه گه مربوط به آن باشد متنفر است. او و جولیا تصادفا یکدیگر را پیدا می‌کنند و می‌فهمند که در این احساس تنفر تنها نیستند.

تنها کمی آزادی کافی بود تا آنها پوسته حقیقی خودشان را به یکدیگر نشان دهند. اشکال اینجا بود که در این نمایش آنها تنها نبودند. به برکت حضور تله‌اسکرین‌ها و خیانت‌ها جولیا و وینستون دستگیر می‌شوند و می‌فهمند دشمنی وجود ندارد و حتی دشمن بزرگ جامعه هم ساخته دست همان حکومتی است که برای نظارت به همین دشمن نیاز دارد.

اورول خودش زمانی خبرنگار بی‌بی‌سی بود و در جنگ اسپانیا علیه فاشیست و دیکتاتوری جنگیده‌بود. اتفاقات شوروی کمونیستی را تحت نظر داشت و با چنین پیشینه‌ای کتابی نوشت درباره کابوس دیکتاتوری اقتدارگرا که در اصل کتابی است برای تمام دوران‌ها.
 
 
تصویر کتاب ۱۹۸۴
خرید کتاب
 

نوشته چرا مردم همچنان ۱۹۸۴ می‌خوانند؟ اولین بار در مجلۀ 30بوک. پدیدار شد.

    
«ما»؛ دنیای وارونه آزادی و خوشبختی
سفرنامه حاجی فیروز به فرنگ

مطالب مرتبط

 

نظرات

اولين کسي باشيد که نظر ارسال ميکند
Already Registered? Login Here
مهمان
جمعه, 13 ارديبهشت 1404
اگر می خواهید ثبت نام کنید ، لطفا نام های کاربری ، رمز عبور و پر کنید

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ketabads.ir/

آخرین آگهی ها

از جدیدترین کتابهای ثبت شده با خبر شوید

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین کتابهای ثبت شده در ایمیل خود با خبر شوید!!!

آیا برای معرفی کتاب خود به دوستداران کتاب آماده هستید

افزودن آگهی کتاب

درباره کتاب ادز

کتاب ادز مرجعی برای معرفی کتابهای ناشران و نویسندگان به دوستداران فرهنگ و ادب و کتاب به صورت رایگان می باشد

 

دروازه پرداخت معتبر

افراد آنلاین

ما 21 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

تمام حقوق سایت برای کتاب ادز | مرجع نیازمندیهای کتاب محفوظ می باشد | طراحی و توسعه : ناشرپلاس