با مطرح شدن رویکرد موسوم به «میانرشتهای» در محیطهای آموزشی و پژوهشی، اساتید و دانشجویان و محققان علاقهمند به این رویکرد سوالاتی در باره چند و چون آموزش میانرشتهای، تأسیس دورهها و برنامههای دانشگاهی میانرشتهای، تدوین درسنامههای متناسب با آموزش میانرشتهای، محتوای واحدهای درسی بینرشتهای و غیره دارند. در این راستا، اساتید و صاحبنظران این مبحث سرمشقهایی از برنامهها و شیوههای تدریس میانرشتهای ارائه کردهاند که در مراکز آکادمیک به کار بسته میشود. کتاب حاضر شامل چند رساله، مقاله و اقلامی از ادبیات مربوطه است که - به زعم مترجم- پاسخهایی مختصر و مفید برای سوالات مورد اشاره فوق دارد.
بخش اول کتاب حاضر ترجمه رسالهای از خانم جولی تامپسون کلاین است که توسط انجمن کالجها و دانشگاههای آمریکا (AAC&U) منتشر شده است:
Klein, Julie. Thompson (1999). Mapping interdisciplinary studies. Washington, D.C.: AACU.
بخش دوم باز هم شامل مقالهای از جولی کلاین است که قبل از نگارش رساله مزبور در قالب کتابی با مولف همکار (ویلیام دوتی) به چاپ رسیده است. این مقاله گستره اطلاعات میانرشتهای و شیوههای استخراج اطلاعات در رویکرد جدید آموزشی و پژوهشی را به ما میشناساند.
Klein, Julie T. (1994). Finding Interdisciplinary knowledge and information. In: Klein & William (eds.) (1994). Interdisciplinary Studies Today. San Francisco: Jossey.Bass.
بخش سوم کتاب نیز مقاله بلندی از هاریت رابلز از دانشگاه کالیفرنیاست . وی نیز ساختار دروس و برنامههای میانرشتهای، نحوۀ برکزاری و استفاده دانشجویان از آن، و چگونگی ارزیابیاش را تشریح میکند.
Robles, Harriett J. (1998). Interdisciplinary Courses and Programs: Pedagogy and Practice. California Community College.
همچنین، با توجه به اشاراتی که در بخشهای دوم و سوم راجع به سرمشقها و درسنامهها آمده است، و همچنین نیاز دانشجویان و مدرسان کشور ما به چنین سرمشقهایی، نمونههایی از درسنامهها و دستورالعمل تدوین آن هم ضمیمه کتاب شده است.
کتاب ادز مرجعی برای معرفی کتابهای ناشران و نویسندگان به دوستداران فرهنگ و ادب و کتاب به صورت رایگان می باشد
ما 207 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم
نظرات
نوشتن دیدگاه