کتاب فرهنگ علوم و مهارتهای ورزشی اثر هیزر بیتمن و کتی مک آدام و هوارد سارجنت، یک فرهنگ توصیفی است که در آن، لغات و اصطلاحات علوم ورزشی و تربیت بدنی واضحتر از آنچه از تکواژهها میفهمیم معنا شدهاند. در واقع، توضیحاتش صرفاً نوعی دگرگفت واژگانی نیست، بلکه مفاهیم تخصصی، مهارتی و پزشکی- ورزشی را روشنتر میسازد.
در روزگار ما که علم تجربی سکاندار و جهت دهنده حیات بشری شده است، هر پدیدهای، هر قدر هم پیچیده و چندبعدی باشد، مشمول بررسیهای چندرشتهای و برنامهریزیهای دقیق میگردد. در این میان، ورزش و تربیت جسمانی که تاثیرات ویژهای در سلامت فردی و شادابی اجتماعی و متعاقباً در پایداری تمدن بشری دارد نیز به عنوان یک مقوله چندوجهی و گسترده، جایگاه واقعی خود را در نظام آموزش و پژوهش آکادمیک تثبیت مینماید. انواعی از ورزشهای جسمی و فکری و تفریحی و رقابتی و... هست که بررسی رویدادها و فعالیتهای مرتبط با هر کدام، پای بسیاری از رشتههای علمی را به میان میکشد. ورزش حرفهای طیف وسیعی از رشتههای تربیتی، پزشکی و درمانی، روانشناسی، جامعهشناسی، و حتی علم اقتصاد و حقوق را به استخدام خود درآورده است. از این نظر، جای تعجب ندارد که ترمینولوژی آن به مراتب گستردهتر از تصورات ما در بارۀ یک حوزۀ مهارتی شده است.
در کتاب فرهنگ علوم و مهارتهای ورزشی (Dictionary Of Sport An Exercise Science) برخی از تعاریف در بیان دلالت یک اسم یا صفت است - مثلاً تعریف ورزش فوتبال یا بدمینتون - که شاید برای خوانندگان غیرضروری به نظر آید. با اینهمه، در موارد فراوانی هم اینها اطلاعات جدیدی را به ما یادآور میشود.
از طرف دیگر، برخی اصطلاحات خارجی چنان در محافل و میدانهای ورزشی جا افتاده است که معادلتراشی برای آنها بیهوده به نظر میآید. در اینجا، مولفان با ذکر توضیحات ذیل واژه به دقیقتر شدن معنای آن کمک نمودهاند. علاوه بر اینها، در ورزشهایی که خاستگاه آن مناطق مختلفی از دنیاست، اصطلاحات رایج همیشه به آسانی قابل معادلیابی نیست. پس، خود علاقهمندان به این ورزشها نیز گاهی از همان اسامی و الفاظ بومی استفاده میکنند. اما، برای افراد ناآشنا با آن ورزشها توضیحات ضروری است.
هر طبقهای از افرادِ درگیر در این زمینهها اعم از ورزشکاران، مربیان و کادر فنی، مدیران و کارکنان ستادی، دانشجویان علوم ورزشی، مدرسان فدارسیونی و اساتید دانشکدهها- هر کدام به تناسب وظایف و حوزۀ فعالیت خود، نیازمند آشنایی با زبان و اصطلاحات این حوزه هستند. در نتیجه، وسعت کار از یادگیری و آشناییِ صرف با زبان خارجی فراتر میرود. واژهنامههایی که صرفاً به معادلسازی برای واژههای انگلیسی میپردازند، نیاز این گروهها را برآورده نمیکند. بلکه برخی از اصطلاحات نیازمند توضیح بیشتری هستند. به همین دلایل، شاید فرهنگ تدوین شده توسط انتشارات ای. سی. بلک که در زمرۀ مجموعهای از فرهنگهای تخصصی متوسط منتشر گردیده است، بتواند برای همۀ این گروهها مفید باشد.
کتاب ادز مرجعی برای معرفی کتابهای ناشران و نویسندگان به دوستداران فرهنگ و ادب و کتاب به صورت رایگان می باشد
ما 68 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم